It is currently Mon Jan 22, 2018 3:36 am
Welcome to helbreath.info, a community for all things Helbreath!
Register today to gain access to post, download pak edits, source files, and much more.


Deutsch Espanol Francais Italiano Portugues Russian Arabic Japanese Korean Simplified Chinese


helbreath.info is closing down in 2018
(read more)



Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: low fps on good comp??
PostPosted: Mon May 25, 2009 2:58 pm 
Ettin
Ettin

Joined: Thu Jul 26, 2007 8:13 pm
Posts: 137

Thanks given: 0 times
Thanked: 0 times
I just built my comp and for some reason on hb I get low fps. Its around 60 when I am fighting and hunting but when I am in the ch its shoots up to 300. I already looked at Drags FPS increase post and it doesnt show me the hardware acceleration. It says, "Your current display driver does not allow changes to be made to hardware acceleration settings." Please help. Thank you

Comp specs:

ASUS p6 deluxe v2: MOBO

i7 920: CPU

GTX 275 896mb: GPU

6gb ddr3 ram

vista ultimate 64bit

_________________
In-Game-Name= homerekker




Top
 OfflineProfile  
 Post subject:
PostPosted: Mon May 25, 2009 4:29 pm 
Troll
Troll

Joined: Mon Apr 20, 2009 7:35 pm
Posts: 51
Location: CyberLord

Thanks given: 0 times
Thanked: 0 times
lol dude xD u have low fps first cuz this game is not writed for graphic card .. is almost all maded for micro and 2ndo cuz u dont desactive Vsync or VerticalSync later i will post on traveler corner how do that




Top
 OfflineProfile  
 Post subject:
PostPosted: Mon May 25, 2009 5:03 pm 
Ettin
Ettin

Joined: Thu Jul 26, 2007 8:13 pm
Posts: 137

Thanks given: 0 times
Thanked: 0 times
oo yeah i just turned off vsync

_________________
In-Game-Name= homerekker




Top
 OfflineProfile  
 Post subject:
PostPosted: Mon May 25, 2009 6:16 pm 
Staff From The Past
Staff From The Past

Joined: Mon Oct 20, 2008 7:05 am
Posts: 425

Thanks given: 0 times
Thanked: 0 times

Town: Aresden
cyberlord wrote:
lol dude xD u have low fps first cuz this game is not writed for graphic card .. is almost all maded for micro and 2ndo cuz u dont desactive Vsync or VerticalSync later i will post on traveler corner how do that



Wrong.



Your problem is Vista.
The best thing you can do on Vista is set the client in compatibility mode to Windows XP.
Other then that, there isn't much more you can do.

If you want the best FPS on Helbreath, switch to Windows XP.


Nice computer by the way.




Top
 OfflineProfile  
 Post subject:
PostPosted: Mon May 25, 2009 7:38 pm 
Player From The Ages
Player From The Ages
User avatar

Joined: Fri Apr 25, 2008 1:52 pm
Posts: 495

Thanks given: 1 times
Thanked: 0 times
wb homewrekker
check out the player pics for my foto

_________________
Image
StarShot wrote:
we did see all we needed of our great celeb. (p0w/fresh)




Top
 OfflineProfile  
 Post subject:
PostPosted: Mon May 25, 2009 11:34 pm 
Ettin
Ettin

Joined: Thu Jul 26, 2007 8:13 pm
Posts: 137

Thanks given: 0 times
Thanked: 0 times
SUP FRESH. and thanks admin[GM]

_________________
In-Game-Name= homerekker




Top
 OfflineProfile  
 Post subject:
PostPosted: Fri May 29, 2009 2:56 am 
Ettin
Ettin

Joined: Thu Jul 26, 2007 8:13 pm
Posts: 137

Thanks given: 0 times
Thanked: 0 times
the problem was that on the nvidia control panel i had to turn of all four Anitialising. It made it jump from 60 to the high 400's

_________________
In-Game-Name= homerekker




Top
 OfflineProfile  
 Post subject:
PostPosted: Sat May 30, 2009 10:31 am 
Cat
Cat

Joined: Thu May 08, 2008 5:52 pm
Posts: 5

Thanks given: 0 times
Thanked: 0 times
Go to your graphic card settings and set all for not quaility... economy... i make it at radeon X1600Pro 512MB and from 60 fps i get 300fps




Top
 OfflineProfile  
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 01, 2009 9:52 pm 
Player From The Ages
Player From The Ages
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2007 5:00 pm
Posts: 1040
Location: HBRebirth

Thanks given: 0 times
Thanked: 0 times
just something to remember, as cyberlord said, it does have to do with modern graphics cards not being made to necesarily run 2d games. which HB is, they are made to run higher performance 3d games.

vista is also a problem but i wont even go there....

_________________
Image
Image
Achievements
1.3d top poster
2.PA39 Elite Plate




Top
 OfflineProfile  
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 29, 2009 10:17 am 
Very Important Person
Very Important Person
User avatar

Joined: Thu Jun 28, 2007 1:02 pm
Posts: 763
Location: Dragonis / Dragoness

Thanks given: 0 times
Thanked: 0 times
homerecker wrote:
the problem was that on the nvidia control panel i had to turn of all four Anitialising. It made it jump from 60 to the high 400's


Thanks for clearing that up homewrecker I will test this when I get home with win7 as well.

I never got around to doing it for vista but now that I know what you did I will probably add that to my guide as well.

Good find

_________________
Image




Top
 OfflineProfile  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Powered by phpBB © - View Disclaimer
Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net, customized by kinger.